Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Καλό ταξίδι" φίλε Βασίλη

Ενας από τους πιο ενεργούς , ΤΙΜΙΟΥΣ, ΑΞΙΟΥΣ και δυναμικούς συνδικαλιστές του εργατικού συνδικάτου των αυτοκινητιστών, μέλος του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης της ΠΑΣΚΕ, έθεσε τέλος στη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο τη Δευτέρα το βράδυ. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) Βασίλη Δημητρόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με αναφορά στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας, «αυτοπυροβολήθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών». Η υπόθεση αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά περίεργη,...
αφού ο αδικοχαμένος πρόεδρος των οδηγών της ΕΘΕΛ, μερίδας οδηγών των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων και των οδηγών των τρόλεϊ δεν παρουσίαζε εμφανή προδιάθεση για αυτοκαταστροφικές τάσεις. Άλλωστε μέχρι πρόσφατα ήταν στις επάλξεις των εργατικών κινητοποιήσεων, με τελευταία αυτή της δυναμικής απεργίας των οδηγών των υπεραστικών λεωφορείων και των τουριστικών πούλμαν μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από συναδέλφους του, ο 58χρονος Βασίλης Δημητρόπουλος επέστρεψε στο διαμέρισμα όπου διέμενε το βράδυ της Δευτέρας. Ηταν έξω με έναν φίλο του.
Μπήκε στο σπίτι περίπου στις 21:55. Η σύζυγός του τον είδε σχετικά ήρεμο και του πρότεινε «να βάλει να φάνε». Ο συνδικαλιστής βγήκε στο μπαλκόνι του και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ο κρότος πυροβόλου όπλου. Ο Δημητρόπουλος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της εξέφρασε χθες τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Δημητρόπουλου, «προέδρου της ΟΣΜΕ, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή. Ο Βασίλης Δημητρόπουλος διακρίθηκε για τον έντιμο και ανιδιοτελή αγώνα του με στόχο την υπεράσπιση των αυθεντικών συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου του» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Ολοι εμείς, σύντροφοι και φίλοι που συνεργαστήκαμε μαζί του, θα τον θυμόμαστε για την εντιμότητά του, τη μαχητικότητα, το ύφος και το ήθος ενός άξιου Ανθρώπου. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του και στους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ. Συλλυπητήρια για τον χαμό του 58χρονου συνδικαλιστή εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Ο Βασίλης Δημητρόπουλος, σύμφωνα με όσα λέγονται στις τάξεις των συναδέλφων του, είχε κατηγορηθεί πρόσφατα από συνδικαλιστικούς του αντιπάλους ότι είχε «κρατήσει ενδοτική συμπεριφορά απέναντι στις πιέσεις της εργοδοσίας και του αρμόδιου υπουργείου, αλλά και στις εντολές της τρόικας, με αποτέλεσμα τις μαζικές απολύσεις αλλά και τις περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων του κλάδου του. Τα γεγονότα αυτά μαζί με τις μομφές από τον κλάδο των τουριστικών πρακτόρων για την καλοκαιρινή απεργία τού είχαν δημιουργήσει πρόσθετο άγχος.

Δεν δικαιολογείται όμως η πράξη της αυτοχειρίας από τις τεράστιες ευθύνες που κουβαλούσε», όπως μας είπαν οι ίδιοι άνθρωποι. Πάντως ο γνωστός συνδικαλιστής σε τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει με αφορμή τις περικοπές και τις απολύσεις φαινόταν ανυποχώρητος και έτοιμος για σύγκρουση με τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα των τελευταίων δυόμισι ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: